Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی با بیان اینکه در تمام نقاط کشور شرایط خشکسالی به‌شدت استثنایی و طولانی مدت است، گفت که بارش‌های پاییزی نیز دیرتر آغاز خواهد شد.

به گزارش ایسنا، احد وظیفه با اشاره به اینکه شاخص‌های خشکسالی نشان‌دهنده خشکسالی متوسط تا شدید استثنایی در تمام نقاط کشور هستند، اظهار کرد: غرب کشور، شمال خوزستان، لرستان، کرمانشاه به‌خصوص ایلام در شرایط خشکسالی به‌شدت استثنایی و طولانی‌مدت به سر می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: میزان بارندگی طی سال گذشته در کرمانشاه ۵۰ درصد زیرنرمال و امسال ۴۸ درصد زیر نرمال بوده و میزان بارش در ایلام نیز ۶۱ درصد زیر نرمال گزارش شده است بنابراین هنگامی که در بلند مدت بارش یک ساله و دوساله در منطقه‌ای بیش از ۵۰ درصد کمتر از نرمال و دوره خشکسالی طولانی‌ شود، شرایط بسیار حاد و بی سابقه‌ای بر کشور حاکم می‌شود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی درباره میزان کاهش بارندگی در کشور گفت: در مناطقی همچون تهران که سال گذشته بیش از ۲۰ درصد بارندگی زیرنرمال ثبت شده بود، امسال این آمار و ارقام بزرگ‌تر شده و به حدود ۳۸ درصد زیرنرمال رسیده اما این شرایط فقط مختص تهران نیست و در قزوین، سمنان، جنوب البرز، خراسان رضوی، خراسان شمالی و به‌طور کلی در شمال شرق کشور نیز خشکسالی بسیار شدیدی حاکم است.

وی ادامه داد: دیگر نقاط کشور هم وضعیت چندان مناسبی ندارند چراکه میزان بارندگی در سیستان و بلوچستان و کرمان به حدود ۵۰ درصد زیرحد نرمال، فارس به ۳۰ درصد زیرحدنرمال و میانگین بارندگی در استان بوشهر نیز به‌صورت چشمگیری کاهش یافته و در هیچ نقطه‌ای از کشور بارش‌ها بیش‌ از حد نرمال نبوده است.

به گفته وظیفه، تنها نقطه‌ای که در سال آبی جاری بارندگی بیش از حد نرمال داشته، استان هرمزگان است که در آن نیز خشکسالی حاکم است چراکه بارش‌های خود را طی دو هفته در دی‌ماه دریافت کرد و پس از آن نیز بارش قابل ملاحظه‌ای نداشت.

وی افزود: نکته قابل توجه این است که بارش‌های سیل‌آسای هرمزگان غالبا وارد دریا می‌شود و در این استان شرایط مطلوبی برقرار نیست. همه این‌ موارد بیانگر خشکسالی شدید در کشور است. با توجه به اینکه در تابستان بارش قابل ملاحظه‌ای وجود ندارد، ایران در تابستان یک کشور خشک و بدون بارش است و به جز برخی مناطق محدود این خشکسالی تا پایان سال آبی ادامه خواهد داشت.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی با بیان اینکه شروع سال آبی آینده هم چندان امیدوار کننده نخواهد بود،اظهار کرد:البته نمی‌توان با قاطعیت درباره وضعیت بارش سال آبی آینده نظر داد اما با ادامه شرایط «لانینا»(رویداد لانینا نشان‌دهنده سرد شدن تناوبی سطح دریا در مرکز شرقی خط استوا روی اقیانوس آرام است.) بارندگی‌های پاییز به احتمال زیاد دیرتر از حد نرمال شروع می‌شود، ضمن اینکه بارش پاییزبه طورکلی کمتر از حد نرمال خواهد بود.

وظیفه در پایان درباره وضعیت دمای هوا در کشور گفت: دمای هوا همچنان بیش از حد نرمال خواهد بود. این شرایط دمایی به خصوص در مناطق غرب، شمال غرب و جنوب غرب یعنی نواحی غربی کشور یک تا ۲ درجه بالاتر از نرمال خواهد بود و در مجموع تابستان گرم با دمایی بیش از حد نرمال مورد انتظار است.

تماشاخانه ببینید| جام جهانی 2022؛ اولین جام جهانی با چالش‌ نوشیدن الکل برای تماشاچیان ببینید| یک دامبو واقعی در پاکستان پیدا شد/ به جای فیل یک بز با گوش‌های دراز است فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: حد نرمال نقاط کشور سال آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۹۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایداری ارتباطات مخابراتی خوزستان با وجود بارندگی‌های اخیر

مدیر مخابرات منطقه خوزستان گفت: ارتباطات مخابراتی در سطح استان با وجود بارندگی شدید در حالت پایدار قرار دارد.

رحیم فلاح‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان، اظهار کرد: با توجه به اعلام هشدار سطح نارنجی هواشناسی مبنی بر وجود شرایط جوی ناپایدار و بارندگی‌های شدید و احتمال وقوع سیلاب، تدابیر لازم برای رفع سریع اختلالات و برقراری پایداری ارتباطات توسط کارکنان مخابرات منطقه خوزستان انجام شده است.

وی افزود: تیم‌های فنی، عملیاتی و پشتیبانی مخابرات منطقه خوزستان برای هرگونه اختلالات احتمالی ناشی از وجود بارش‌های سنگین و وقوع سیلاب احتمالی، به همراه تجهیزات و ملزومات مورد نیاز در حالت آماده‌باش کامل بودند.

مدیر مخابرات منطقه خوزستان خاطرنشان کرد: با تدابیر اندیشیده شده و اقدامات صورت گرفته توسط تیم‌های فنی، عملیاتی و پشتیبانی، شبکه‌های ارتباطی سیار، ثابت و دیتا پایدار بوده و در حال حاضر تمام ارتباطات مخابراتی نرمال و به حالت عادی برقرار است.

فلاح‌زاده تصریح کرد: در طول مدت بارندگی، اختلالات به صورت عمده در شبکه‌های ارتباطی وجود نداشته است و اختلال و قطعی در بعضی سایت‌های شبکه همراه اول که به دلیل قطعی شبکه برق ناشی از طوفان و بارندگی سنگین به وجود آمده بود، با پیگیری‌های مستمر، رفع و نرمال شد.

وی اضافه کرد: بر همین اساس، در همان ابتدای شرایط جوی و قطع شبکه برق، هاب سایت‌ها با موتور برق وارد شده و در حال حاضر وضعیت شبکه ارتباطی نرمال و پایدار است.

مدیر مخابرات منطقه خوزستان گفت: با تمهیدات و تدابیر اندیشیده شده و رصد و پایش لحظه‌ای شبکه‌های ارتباطی، با تلاش‌های شبانه‌روزی و هدایت تیم‌های آماده‌باش فنی، عملیاتی و پشتیبانی مخابرات منطقه خوزستان، با وجود شرایط جوی و بارش‌های سنگین طی چند روز گذشته، در حال حاضر شبکه‌های ارتباطی سیار، ثابت و دیتا نرمال و ارتباطات مخابراتی در وضعیت پایدار است.

کد خبر 750677

دیگر خبرها

  • نگاهی به وضعیت بارندگی‌ها و سیلاب در نقاط مختلف انابد + فیلم
  • پایداری ارتباطات مخابراتی خوزستان با وجود بارندگی‌های اخیر
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت
  • بارش ۴۸ میلی متری باران برای کرمانشاه
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای خراسان رضوی
  • هواشناسی خراسان رضوی هشدار نارنجی صادر کرد
  • صفی آباد دزفول و حسینیه اندیمشک پربارش‌ترین نقاط خوزستان
  • بارش‌های سیل‌آسا در یزد/ آسمان یزد بارانی است + فیلم